Mannagrynsbiffar

Jag gillar restfest, det slängs alldeles för mycket mat i världen vilket jag tycker är hemskt och ja, jag är tyvärr också bra på det. Nu mer har jag gjort en hylla i kylen för sådant som snart måste ätas, fryser in mycket mer och försöker att inte laga för mycket. Det är min fallgrop.

Dessa vegetariska godingar har mannagrynsgröt som bas. Min bebis älskar mannagrynsgröt med Katrinplommonpuré så då passar dessa biffar finemang när det blir gröt över.

2 portioner /6 biffar

2.5 dl kall mannagrynsgröt
1 ägg
1 morot finriven
1 palsternacka finriven
1/2 tsk lökpulver
1 krm svartpeppar
1krm vitlökspulver
1/2 tsk malen ingefära
1 krm paprikapulver
Salt

Sallad:
1 näve Bladpersilja, finhackad
1/4 isbergssallad, strimlad
7 cm gurka, tärnad
1 liten näve russin
1 nypa sumak
Svartpeppar och salt
Citronolivolja

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°

Blanda ihop alla ingredienser till en tjock smet. Klicka ut till sex biffar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 20 minuter, tills de börjar få fin färg.

Blanda ihop salladen. Ringla på citronolivolja och smaka av med salt och peppar.

Ät gärna med en vitlökssås eller Hummus till. Enkelt, snabbt, och gott!
Ps, min bebis älskade biffarna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s