Ratatouille

Farsans ratatouille ändå. Så förbannat gott. Varje gång han hör att jag äter det tycker han att det är så roligt då jag verkligen hatade det när jag var liten. Kan bero på att han serverade torr fläskkotlett eller lever till?
I min som nästan är som farsans har jag slängt i lite buljong, purjo och örter också. Detta levde jag på i princip, när jag fick tag i min första egna lägenhet i Stockholm och lämnade tonåren i Skåne. Billigt och gott!

1 zucchini
1 Gul lök, stor
1 röd paprika
1/2 kruka persilja
1 burk krossade tomater av god kvalité
1 grönsaksbuljongtärning
3 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
1/2 röd chili
Salt och peppar
Olivolja

Skär grönsaker och lök i 2-3 cm stora bitar. Skiva vitlöken. Hetta upp en stekpanna med mycket olivolja. Fräs lök, purjo och vitlök ett par minuter. Sänk värmen till medel. Häll i resterande ingredienser utom den krossade tomaten och buljongtärningen. Fräs ett par minuter till och tillsätt buljong & tomatkross. Småputtra tio minuter. Smaka av med salt och peppar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s