Somrig mandelmarängtårta

Längtar ni också efter våren och sommaren? Jag längtar så tills snön börjar smälta bort och små vårblommor tittar upp. Denna tårta bakade jag till midsommar 2020. Jag utgick från Roy Fares goda recept på Budapestrulle och gjorde denna. Han är ju grym! Den är inte svår att göra och den blir fantastisk!

Somrig mandelmarängtårta, 6 bitar

Ingredienser:
1.5 dl mandelmjöl
4 äggvitor
2 dl strösocker
0.5 dl maïzena
1 banan
Ca 250 g färska jordgubbar
250 ml vispgrädde

Garnering:
Några jordgubbar
Florsocker
Citronmeliss/mynta eller basilika

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda 1 dl socker, maïzena och mandelmjöl i en bunke. Separera äggen. Vispa äggvitor och det resterande sockret som hälls i lite i taget, till ett hårt skum. Använd en ordentligt ren och rostfri bunke annars är risken att äggvitorna inte går att få till.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Blanda försiktigt i de torra ingredienserna i äggviteskummet.
Spritsa ut ca 1 cm breda längder tätt intill varandra på bakplåtspappret. Det blir ca 15-18 stycken.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Öppna luckan i slutet av gräddningen och släpp ut lite av värmen i några sekunder och grädda ytterligare en minut. Låt marängen svalna. Lägg ett bakplåtspapper på ovansidan av marängen och vänd den upp och ned. Dra försiktigt loss pappret som varit på undersidan. Skiva jordgubbar och bananen tunt. Vispa grädden härligt fluffig. Smeta ut hälften av grädden på marängen. Lägg på jordgubbar och bananskivor. Rulla ihop tårtan, från kortsidan.
Garnera tårtan med den resterande grädden, jordgubbar, gröna blad och lite pudrat florsocker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s