Miniscones med västerbottensost

Miniscones med västerbottensost

Dessa små scones är frasiga och riktigt goda till färskost och marmelad eller bara dom dom är. På med lite färskost med pepparrot, kallrökt lax och lite dill så är de förvandlade till en perfekt liten förrätt!

Miniscones med västerbottenost!

4 dl Vetemjöl
1 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1dl Mjölk
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl finriven Västerbottensost
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
50 g rumstempererat smör

Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Riv osten fint. Skär smöret i små kuber. Arbeta snabbt ihop degen till ett smul. Tillsätt osten och knåda lite. Tillsätt grädde och knåda. Tillsätt lite mjölk pö om pö. Beroende på mjölets kvalité kan det behövas lite mindre mjölk eller en skvätt till. Arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut på lätt mjölat bord till ca 1cm tjock. Stansa ut rundlar, ca 5-6 cm breda. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min eller tills de fått lite färg på toppen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s