
Det här är något av det godaste jag ätit på länge. Snabbt och enkelt att laga också. Ni borde verkligen prova denna svamp Stroganoff! Siri Barje är min inspiration till denna då jag såg att hon lagat det, på hennes insta. Ät det gärna med några rödbetor eller lite lingon till.
Till 2-3 portioner.
250 g skogschampinjoner
1 Gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tärning svampbuljong
0.5 – 1 tsk kinesisk soja
1 krm torkad timjan
10 cm zucchini
2.5 dl lätt crème fraîche
1 dl vispgrädde
1 msk Dijon
Smör och rapsolja till stekning
Ris
Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
Skiva svampen. Finhacka löken och fintärna zucchini.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs på svampen och löken i några minuter. Pressa i två vitlöksklyftor och tillsätt dijon.
Fräs en minut. Häll i crème fraîche, grädde, soja, timjan, en nypa svartpeppar och en buljongtärning. Låt puttra på svag värme i fem minuter. Smaka av och krydda efter smart.
