Kladdkaka med marängtäcke

Idag fyller min älskade år! Detta måste ju såklart firas så dagen till ära har jag bakat denna underbara kladdkaka med marängtäcke. Marängen är Krispig på utsidan och len och fluffig på insidan.

I normala fall hade jag gjort en tårta men här hemma är det karantän som gäller då min sambo insjuknade med feber häromdagen, så baket fick baseras på det som fanns hemma. Inspiration för denna kaka fick jag av http://www.arla.se

Chokladkaka:
150 g smör
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
2.5 dl strösocker

Maräng:
1 dl kikärtsspad
3 dl strösocker
1/4 kork ättika 12%

Smält smör. Rör ihop alla ingredienser med smöret. Häll smeten i en smord springform à ca 26 cm. Ett tips är att ha bakplåtspapper fastklämt i botten.

Häll kikärtsspad I en rostfri ren bunke. Häll i ättika och 0.5 dl socker. Börja vispa, gärna med elvisp, och häll sen i resten av sockret, lite i taget. Marängen är klar när bunken kan vändas upp och ned utan att rinna ut.

Spritsa/ smeta ut marängsmeten över kladdkakesmeten och grädda i mitten av ugnen i 22 minuter. Låt svalna och njut! Servera gärna med färska bär till.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s