Zucchinipankisar, 20 stk.

Pankisar, så gott men ganska onyttigt. Min pojke älskar pannkakor (vilken unge gör inte det?) men vill ju gärna att han ska få lite vitaminer och nyttigheter i sig också, så smög ner finriven zucchini och morot i smeten. Han äter som en häst! Här kommer receptet på dessa goda plättar.

4 serveringar:

1 stor zucchini
4 morötter
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2.25 dl mjölk
1 dl vatten
0,25 dl rapsolja
3 ägg
0,5 tsk salt
Smör till stekning

Finriv zucchini och morötter. Varva rivet med lite salt och låt rinna av i ett durkslag, 20 minuter.
Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda till en klumprfri smet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en tjock smet. Smaka av med salt. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek plättar på medelhög värme. Servera med sylt eller något annat gott. ☀️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s