
Denna pasta som jag lagade ikväll är lika god som snabblagad. Köpte färsk spenatpasta (fettuccine) för att tjäna in lite tid. Perfekt middag när tiden inte riktigt finns.
1 förpackning färsk spenatpasta
1 bunt grön sparris
2.5 dl riven parmesan
1 förp färsk pasta
Zest från en halv citron
Mycket grovmalen svartpeppar & flingsalt
1 stor vitlöksklyfta
1 klick smör
1 skvätt rapsolja
1 dl färskhackad bladpersilja
Koka pastavatten. Slanta sparrisen. Finhacka vitlöken. Koka pastan enligt anvisning, al dente. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek sparrisen i en minut. Häll i vitlök och persilja. Riv i citronzest. Stek en minut till. Sila av pastan och häll det i stekpannan. Tillsätt den rivna osten och ca två dl pastavatten. Rör om och häll i svartpeppar (mycket) och flingsalt efter smak. Låt gotta ihop sig i en minut. Servera direkt med lite färskriven parmesan på toppen!
