Snabb svamppasta med basilika och parmesan

Spaghetti för 4p
500 g champinjoner, färska
3 vitlöksklyftor
20 g smör
100 g parmesan + till topping
1-2 krukor basilika (beroende på tjocklek)
1 citron, zesten
Rikligt med färskmalen svartpeppar
1-2 skopor pastavatten
Eventuellt salt

Koka pastan al dente, enligt förpackningens anvisningar
Riv parmesanen fint. Skiva svampen. Hetta upp en stekpanna utan fett. Stek svampen på hög värme så att vattnet avdunstar. När vattnet är avdunstat tillsätt smöret och låt det sugas in i svampen. Sänk till medelvärme. Skiva vitlöken fint. Stek den tillsammans med svampen när svampen blivit gyllene.
Repa av alla blad från basilikan.
Riv ner zesten från citronen i stekpannan.
Överför pastan till stekpannan. Spara vattnet. Skopa i en skopa pastavattnet och tillsätt den rivna parmesanen. Blanda ihop och tillsätt eventuellt lite mer pastavatten. Låt gå ihop sig lite tills det blir riktigt krämigt. Släng i basilikan. Smaka av och salta eventuellt. Servera direkt och toppa med lite mer färskriven parmesan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s