Ferrero rocher

Förra julen tillverkade jag och min syster Sissela praliner åt vår mormor. Bland annat hemgjord Ferrero rocher. De blev succé! Här får ni receptet. De är inte alls svåra att göra.

1 burk Nutella à 350g
25 g smör
200 g hasselnötter
200 g mjölkchoklad

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills det knäpper och skalen börjar lossna. Skaka om i stekpannan ofta. Svalna och avlägsna skalen genom att exempelvis lägga nötterna i en handduk och gnida runt. Finhacka nötterna (till småbitar, inte mjöl) men behåll 20 st hela nötter.

Smält smöret och blanda med Nutella och 1.5 dl av nöthacket. Ställ in blandningen i kylen i ungefär en timme. Forma smeten till 20 bollar med en hel nöt i mitten och rulla dem i det resterande nöthacket. Ställ in i frysen 15 minuter. Smält chokladen långsamt över vattenbad. Doppa varje boll och se till att den täcks med choklad. Låt stelna I kylskåpet en stund. Ät och njut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s