
Kladd, kladdigare och kladdigast. Satan så gott med en seg och kladdig brownie! Visst ser ni kladdet?
Jag är egentligen inte så mycket för kladdkakor och dylikt men en seg brownie med mycket smör och gärna nötter på, det tycker jag är otroligt gott.
150 g smör
0,5 dl rapsolja, eller ytterligare 100 g smör
2 dl kakao
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 dl sötmandlar
Sätt ugnen på 175°c.
Rosta mandlarna, behåll skalet och låt svalna. Smält smöret på låg temperatur. När smöret smält tillsätt oljan och kakaon. Rör om så att smöret blir helt klumpfritt. Rör ihop äggen och allt socker i en bunke tillsätt sedan de resterande torra ingredienserna och rör ihop. Häll i smörblandningen och rör om så att allt blandas ordentligt till en ganska tjock och kladdig smet.
Klä en form à 20×30 cm med bakplåtspapper.
Häll smeten i den klädda formen och strö över mandlarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig men inte dallra som en kladdkaka. Låt svalna och skär sedan i bitar. Ps tiden i ugnen kan variera med några minuter hit och dit!
